14-10-07

Afsluiter

writersblockReeds enkele weken speel ik met de gedachte, en deze week heb ik de knoop doorgehakt. Vandaag zet ik een punt achter mijn blog. Het lijkt mij een goed ogenblik, omdat het nu net 1 jaar geleden is dat ik het plan opvatte om een blog te starten. Ik ben deze blog namelijk begonnen uit nieuwsgierigheid hoe dit in zijn werk gaat, en na verloop van tijd begon ik me er ook mee te amuseren. Maar de laatste tijd kreeg ik meer en meer het gevoel dat dit een verplichte opdracht werd (een opdracht die ik uiteraard mezelf oplegde), en dan is het plezante er eigenlijk vanaf. Bovendien besefte ik dat ik mezelf begon te herhalen, want uiteindelijk beperkt mijn kennis/interesse zich tot bepaalde onderwerpen waar ik nu mijn mening wel over gegeven heb. En tenslotte zijn er andere mensen die zoveel beter hun standpunten kunnen verwoorden, dus wat heb ik daar eigenlijk nog aan toe te voegen? Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat er zoveel mensen het de moeite zouden vinden om regelmatig eens te surfen naar mijn blog, want mijn teller staat ondertussen al bijna op 27000, iets wat ik persoonlijk heel behoorlijk vind.    

Het feit dat ik ermee ophoud betekent wel niet dat ik niet meer actief zal zijn op het internet, misschien neem ik dan wel meer de tijd om andere blogs te lezen, en daar ook op te reageren. Want ik heb ondervonden dat het wel aangenaam is als je af en toe eens een reactie krijgt (zelfs al is die negatief). Bovendien erger ik me regelmatig enorm aan de ongelooflijke onzin die men op het internet vindt, vooral de hatelijke en zelfs racistische opmerkingen storen mij bijzonder. Misschien kan ik af en toe eens proberen wat antwoorden te verzinnen op bepaalde simplistische stellingen. Of misschien start ik ooit wel eens een andere blog op rond een ander thema, wie weet. Als uitsmijter geef ik graag nog een link mee naar een actie van 11.11.11, iets waar men wel eens kan over nadenken : 

 http://www.11.be/index.php?option=content&task=view&id=103248#SlideFrame_1  

Verder wil ik iedereen bedanken die de moeite gedaan heeft om mijn blog te lezen.   

Groetjes en tot ziens.  

Dirk

10:28 Gepost door Dirk Candaele in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

chapeau! Beste Dirk,

Eindigen in schoonheid, het is niet iedere blogger gegeven. Vele waren zelfs beter nooit begonnen.
Ik heb je 'bedenkingen' bijna allemaal gelezen en ook al kon niet élk behandeld onderwerp mij evenzeer boeien, toch moest ik steeds weer vaststellen dat de column uitblonk in stucturele samenhangendheid, vlotte stijl en correct taalgebruik. Ik kan mij dan ook heel goed voorstellen dat je in de blog behoorlijk wat tijd en energie hebt gestoken.

Chapeau!
Jan

Gepost door: janvangent | 14-10-07

Ik vind het jammer dat je stopt, maar ik kan het wel begrijpen. Er kruipt inderdaad veel tijd en energie in het bloggen en het mag geen verplichting worden, het moet leuk blijven.
Ik vond het leuk je bedenkingen te lezen en ik ben het met voorgaande reactie van Jan helemaal eens!
Groetjes,
Nadia

Gepost door: Nadia | 15-10-07

Jammer dat je ermee ophoudt. Maar je zult die blog toch niet van het net halen zeker? Precies omdat jouw stukken de actualiteit vanop enige afstand behandelden, hebben ze een zeer lange houdbaarheidsdatum. Googelaars die er toevallig op terechtkomen, kunnen er nog iets van leren. En niemand kan jou verbieden om zo nu en dan nog een stuk te plaatsen als je weer eens zin hebt om je mening bekend te maken...

Gepost door: marc | 18-10-07

Jammer Dag Dirk,
Als onregelmatige bezoeker van je blog, vind ik het jammer je kijk op de wereld niet meer te kunnen lezen. Een tijdje rust nemen kan goed doen. Wedden dat het op den duur terug begint te prikkelen om iets te gaan schrijven? Tot schrijfs!

Gepost door: Vrijdenker | 02-11-07

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: electricien paris | 22-02-15

De commentaren zijn gesloten.