14-01-07

De tranen van Bush

bushcryRudi Vranckx uit in zijn weekoverzicht zijn verontwaardiging over de tranen van Bush, en noemt het “puur Hollywood”. Rekening houdend met hetgeen deze journalist ondertussen al gezien en meegemaakt heeft in Irak kan ik zijn reactie perfect begrijpen, en ik moet toegeven dat ook ik een wrang gevoel kreeg bij het zien van de foto van een wenende Bush.  Toch weiger ik te geloven dat die emoties pure hypocrisie waren, zo slecht kan een mens toch niet zijn. Alleen hoop ik dat die tranen niet alleen voor die ene soldaat bedoeld waren, maar dat dit een uiting was van een overweldigende wroeging over de doden die hij ondertussen al op zijn geweten heeft. En niet alleen voor de gevallen Amerikaanse soldaten, maar ook voor de duizenden Irakese burgers die al gedood werden. Langs de andere kant, diezelfde Bush heeft deze week wel beslist om nog meer soldaten naar Irak te sturen, wat eigenlijk het duidelijkste bewijs is dat van wroeging helemaal geen sprake kan zijn. Het lijkt er dus sterk op dat de manier om zijn naam in de annalen van de wereldgeschiedenis te krijgen het enige is waar de machtigste man van de VS in geïnteresseerd is. Een goed mens kun je zo iemand toch ook bezwaarlijk noemen.   

12:23 Gepost door Dirk Candaele in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bush, irak, tranen |  Facebook |

Commentaren

volgens mij weet dien mens heel goed hoe hij moet inspelen op het publiek en hoe hij een beetje "menselijk" over kan komen. Maar zijn daden spreken dat dan weer tegen he (zoals ge zegt dat hij dan maar weer nieuwe troepen stuurt ..) Dus ik denk dat die "tranen" hem nog meer in het belachelijke trekken dan wat anders .. Dat hij enkel nog minder serieus gaat genomen worden.

soit, ik ben blij dat ik geen Amerikaan ben. Onze koning is ook niet alles, maar Bush krijgt toch den eerste prijs van verknoeier ze :)

Gepost door: Pixxie | 14-01-07

De commentaren zijn gesloten.