25-10-06

Groen! extreem links?

Verschenen in DM van 25/10 :

 

"Opnieuw lees ik tot mijn verbazing in het interview met Ludo Van Campenhout (DM 21/10) dat sommige politici de partij Groen! extreem links vinden. Links betekent voor mij nog altijd progressief en in het gedachtegoed van Groen! vind ik toch nogal wat ideeën die men bezwaarlijk progressief kan noemen. Ideeën als kleinschaligheid, de afstand tussen producent en consument verkleinen of minder verkeer in de stad lijken mij eerder nostalgische overwegen dan extreem linkse standpunten.
Al moet ik ook toegeven dat Groen!, wat asielzoekers betreft, wel een erg ruimdenkend standpunt inneemt. Dit laatste toont aan dat deze partij in gevoelige dossiers wel duidelijke standpunten durft in te nemen en daarin ook principieel is. Vermoedelijk maakt vooral dat laatste het moeilijk om met hen politieke akkoorden af te sluiten, en niet zozeer de inhoud van hun programma. Ofwel begrijp ik niet goed wat men onder de term 'links' moet verstaan, maar dan hoop ik dat iemand mij dat nu eindelijk eens kan uitleggen."

Met deze lezersbrief wilde ik trouwens geen waardeoordeel over de standpunten van Groen! geven, alleen wilde ik aangeven dat het niet altijd duidelijk is welke lading de termen links en rechts eigenlijk dekken.

08:31 Gepost door Dirk Candaele in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: groen, extreem links |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.