14-10-06

Kortrijk

CD&V wisselt van partner in Kortrijk, wat een koude douche.  Na de toch wel redelijk significante vooruitgang van de SPa (en de achteruitgang van CD&V) kon men logischerwijs wel verwachten dat de SPa wat meer op het beleid zou kunnen wegen.  Dat lijkt me toch wat de kiezer eigenlijk gevraagd had. Niet dus. De komende 6 jaar zitten we met de VLD opgescheept, en dat belooft weinig goeds. Stefaan De Clercq mag dan wel heel wat goede ideeën hebben, soms is het nodig om hem wat af te remmen (denk maar aan het absurde idee om midden het centrum een gigantisch winkelcentrum neer te poten). Die taak kon een wat sterkere SPa op zich genomen hebben, maar van de VLD moeten we niet verwachten dat ze op de rem gaan staan, integendeel. Het wordt dus bang afwachten, want ik zie de toekomst voor Kortrijk plots een heel stuk somberder tegemoet.

18:17 Gepost door Dirk Candaele in Actualiteit | Permalink | Commentaren (8) | Tags: kortrijk, politiek |  Facebook |

Commentaren

Daar ziet men eindelijk het zoveelste boerebedrog na de verkiezingen hier in kortrijk.
Winkelcentrum in kortrijk is goed afgekeken van dat centrum in Rijsel.
Steven we af op de zoveelste flop van de Kotrijk ???

Gepost door: Jean-Marie | 15-10-06

Laat ons hopen dat we langs deze weg een beetje critiek kwijt kunnen wat niet het geval is op die andere (kortrijk blogt)

Gepost door: jean-marie | 15-10-06

Foruminvest Zelf ben ik een koele minaar van het Foruminvestproject. Als Nederlandse pensioenfondsen geld waarmee ze geen blijf weten, in Kortrijk willen investeren, juich ik dat toe. Onze stad kan een injectie wel gebruiken. Commercieel is Kortrijk a

Gepost door: marc | 15-10-06

Kortrijk vervolg al lang niet meer wat het ooit is geweest. Dat winkelcentrum kan het tij keren - àls het lukt. Maar dat mag niet ten koste gaan van de bewoonbaarheid van de binnenstad, die al niet zeer goed is. Of de liberalen die randvoorwaarde gaan bewaken (de toename van het verkeer in bedwang houden bijvoorbeeld) is nog maar de vraag. Maar vanuit de oppositie gaan wij (sp.a-spirit-groen) het beleid scherp in de gaten houden.

Gepost door: marc | 15-10-06

Winkelcentrum waarom ?????
Als men de leegstaande winkels samen telt dan hebben we er al een.
Maar blijkbaar word daar niet naar omgekeken.
Ik vraag me af of de wet op leegstand hier in Kortrijk word nageleefd.

Gepost door: Jean-Marie | 15-10-06

Verder denk ik dat onze stad geen begoefte geeft aan een winkelcentrum maar eerder een nieuwe inpuls van andere winkels.
Vernieuwend winkelen daar waar het betaalbaar is.
Maar dan winkels met een mooi elan en niet zoals Zeeman op de markt dat uitzicht is een vloek naar de kostprijs van de verniewde Markt.
Wat met al die winkels op Overleie er staan er daar in nieuwbouw reeds 10 a15 jaar leeg ze zijn zelfs nooit verhuurd geweest. en wat met het Overbeke plein ?? De rij is te lang om op te noemen en daarvoor betalen we veel gemeente belastingen .

Gepost door: Jean-Marie | 15-10-06

Oeps, nooit gedacht dat ik reactie zou krijgen op mijn bedenkingen, blijkbaar worden blogs nog meer gelezen dan ik dacht. Het doet me plezier te mogen vernemen dat de sp.a-spirit vanuit de oppositie de randvoorwaarde zal bewaken (van groen twijfel ik daar niet aan). Ik ben er echter ook van overtuigd dat men het ganse project beter in de vuilnisbak zou gooien, en het geld voor andere zaken zou gebruiken, maar ik vrees dat dit nu alleen nog maar wishful thinking is. Dus Marc, ik reken erop dat jullie de leefbaarheid van de binnenstad scherp in de gaten blijven houden.

Gepost door: Dirk | 16-10-06

Beste,Dirk.
Zou het misschien niet helpen om de naam van uw blog te veranderen in Forum-Kortijk.
Ik denk dat er nog meer mensen zouden op reageren.

Gepost door: Jean-Marie | 17-10-06

De commentaren zijn gesloten.